Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Mister No - 10 Ιστορίες Που Πρέπει Να Διαβάσουμε...

Ο Mister No θεωρείται όχι εσφαλμένα ένας από τους σημαντικότερους ήρωες της 9ης τέχνης. Αντισυμβατικός, ριζοσπάστης, ενάντια κάθε καθεστώτος, με μοναδικό σκοπό του να περάσει μία ήσυχη και ήρεμη ζωή. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής δεκάδες ιστορίες του. Παρακάτω παραθέτω 10 αδημοσίευτες ιστορίες που πρέπει να μπουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. 

■ MISTER NO: REVOLUTION
Σενάριο Michele Masiero - Σχέδιο Matteo Cremona (#1-2), Alessio Avallone (#3-6)
Ιστορίες «Φωτιά, αγόρι μου φωτιά» (64 σελίδες), «Θα Γίνω Ο Καθρέφτης Σου» (64 σελίδες), «Το Όνειρο Της Καλιφόρνια» (64 σελίδες), «Κάποιος Που Αγαπά» (64 σελίδες) και άλλες 2 αδημοσίευτες προς το παρόν ιστορίες.
Σελίδες 64 σελίδες ανά τεύχος, σύνολο 384 (ΕΓΜ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No Revolution #1-6 (12/2018-05/2019)
«Όλοι μας ζητάμε μία επανάσταση!». Αυτά είναι τα λόγια ενός αναγεννημένου Μίστερ Νο, που αντί να είχε πάει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πήγε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ένα What If στημένο με αριστουργηματικό τρόπο. Στα 6 τεύχη που απαρτίζουν αυτό το μοναδικό έπος του Mister Νο, ο Masiero μας ταξιδεύει στον κόσμο του ήρωα, ένα πιο βίαιο, πιο ωμό. Η έκδοση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Μάιο με το 6ο τεύχος. Ένα έπος που μας εξιστορεί ολόκληρη την ιστορία του Mister No από την γέννηση μέχρι τον θάνατο του… Το πρώτο κεφάλαιο («Βιετνάμ», #1-2) θα διαδραματίζεται στο Βιετνάμ, το δεύτερο (#3-4) στην Βόρεια Αμερική και το τρίτο (#5-6) στην Αμαζονία.

■ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑ / DARK LADY
Σενάριο Guido Nollita - Σχέδιο Roberto Diso
Σελίδες 144 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No Speciale #6 [07/1991]
Πως γνώρισε ο Mister No τον Έσε-Έσε; Ποια ήταν η πρώτη τους περιπέτεια μαζί; Αυτά τα ερωτήματα απαντά αυτή η ιστορία, που Nollita και Diso δημιουργούν με εξαιρετικό τρόπο. Βρισκόμαστε στο Σάο Λούις, το 1950. Ο Mister No μόλις φτάνει στη Βραζιλία και τον συνεπαίρνουν οι τοπικές ομορφιές. Αλλά η πιο συναρπαστική ομορφιά δεν είναι άλλη από την ξανθιά και αινιγματική, Wendy Robertson. Στο πρόγραμμα έχουμε την πρώτη συνάντηση μεταξύ του Έσε-Έσε και του γιάνκη, και μαζί με την πανέμορφη Wendy θα συμμετάσχουν σε μια ιστορία πάθους, φιλίας και θανάτου... Από τις σημαντικότερες περιπέτειες του Mister No που απλά δεν χάνεται.

■ MISTER NO & ΜΑΡΤΙΝ ΜΙΣΤΕΡΙ – ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪΝΕΤ / FUGA DI SKYNET
Σενάριο Guido Nollita & Alfredo Castelli - Σχέδιο Domenico & Stefano Di Vitto
Σελίδες 144 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No Speciale #8 [07/1993]
Το πρώτο crossover του Mister No με τον Martin Mystere είναι γεγονός! 1952. Ο Τζέρυ Ντρέηκ γίνετε μάρτυρας σε μία ασυνήθιστη περίπτωση, μια έκρηξη. 1993. Ο ντετέκτιβ του αδυνάτου και ο 70-χρονος (αλλά πάντα στο πόδι) Mister No ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο εκείνο πριν τόσα πολλά χρόνια. Δύο μεγάλου ήρωες, συνεργάζονται για μία υπερφυσική περιπέτεια! Castelli -δημιουργός του Martin Mystere [διαβάσαμε στα Νέος Μπλεκ #17-49]- και Nollita -δημιουργός του Mister No- ενώνουν τις «συγγραφικές» τους δυνάμεις για μία αξέχαστη περιπέτεια, που αλλάζει τον ρου των ιστοριών του Mister No!

■ Η ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΑΕΙ / LA MAFIA NON PERDONA
Σενάριο Guido Nollita - Σχέδιο Roberto Diso
Σελίδες 185 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No #76-78 [09-11/1982]
Το 1948, ο Μίστερ Νο μαζί με τον πρώην συμπατριώτη του Mallory, έναν πράκτορα του FBI, έλαβαν την εντολή να ανακτήσουν μια επιστολή που περιείχε πληροφορίες που έπλητταν ιδιαίτερα τον αμερικανικό στρατό. Η επιστολή αποκάλυπτε ότι η προσγείωση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Σικελία, το 1943, υποβοηθήθηκε από τον μαχητή Lucky Luciano. Το ζευγάρι ψάχνει για το γράμμα στο Positano, κοντά στη Νάπολη, αλλά αμφισβητείται από έναν ντόπιο εγκληματία, τον Angiolillo. Η ιστορία έχει ονομαστεί ως μία από τις 10 καλύτερες ιστορίες του ήρωα για πολλούς λόγους. Αρχικά, μας δείχνει μία περιπέτεια του Μιστερ Νο ανάμεσα στον Β’ Παγκόσμιο και την οριστική διαμονή του στη Μανάους. Επιπλέον, ο ήρωας για πρώτη φορά μεταφέρεται στην Ιταλία, την χώρα που ουσιαστικά τον γέννησε. Επιπροσθέτως, η είσοδος της μαφίας στο παιχνίδι κάνει την ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα με πολλές ανατροπές. Τέλος, αποτελεί μία κλασσική περιπέτεια Μίστερ Νο, και νομίζω όλοι αυτό ζητάμε τελικά…

■ ΑΝΑΝΓΚΑ! / ANANGA!
Σενάριο Tiziano Sclavi - Σχέδιο Fabio Civitelli
Σελίδες 193 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No #90-92 [03-05/1984]
Το Ananga είναι το Πνεύμα του Κακού που λατρεύτηκε από πολλές φυλές Ινδιάνων. Ο μάντης Isaura συναντάει τον Mister No λέγοντάς του για το πνεύμα αυτό. Τον ήρωά μας επισκέπτεται η Abigail Wolfe, η σύζυγος του Peter Wolfe, ένας παράξενος πελάτης. Ο Τζέρυ και ο Abigail πηγαίνουν στη ζούγκλα για να βρουν τον Πέτρο, όπου υποβάλλονται σε περίεργες τελετουργίες και εκεί είναι που συναντούν τον Ananga! Τον Ανάνγκα τον διαβάσαμε πρώτη φορά εμείς στο crossover του ήρωα με τον Ντύλαν Ντογκ, «Οι Ρίζες Του Κακού» [Mister No και οι… άλλοι #21, 06/2017]. Είναι η πρώτη ιστορία Μίστερ Νο που έγραψε ο Sclavi -δημιουργός του Ντύλαν Ντογκ- και θεωρείται από τις 10 καλύτερες του ήρωα.

■ Η ΦΡΙΚΤΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ / L’ORRENDA INVENZIONE
Σενάριο Tiziano Sclavi - Σχέδιο Franco Bignotti
Σελίδες 108 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No #138-139 [09-10/1985]
Η Τερέζα, η λευκή κόρη του αυτοχθόνων μάγου Ταϊκού, έχει εξαφανιστεί. Που είναι; Γιατί μερικά φρικιά - ένας νάνος, τριχωτά ή γιγαντιαία όντα - επιτίθενται στον Mister No; Ποιο είναι το απίστευτο μυστικό που κρύβουν; Ο Sclavi μαζί με τον Bignotti στήνουν μία ακόμα απίθανη περιπέτεια τρόμου για τον Mister No, γεμάτη σασπένς, μυστήριο, δράση, φόβο. Μία πραγματική ιστορία τρόμου!

■ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ / VENTO ROSSO
Σενάριο Luigi Mignacco - Σχέδιο Roberto Diso
Σελίδες 94
Πρώτη δημοσίευση Mister No #241 [06/1995]
Μετά από μια έκρηξη σε ένα ρυπογόνο εργοστάσιο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όλα αλλάζουν στη ζωή του Mister No ο οποίος, βλέποντας νεκρούς τους φίλους του, διεξάγεται πρώτα και, στη συνέχεια, Manaus της Βραζιλίας για να ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι, που επιδιώκει τους αδιάλλακτους εχθρούς, οι οποίοι δίνουν αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτό το τεύχος αλλάζει όλος ο μύθος του Mister No, η κατεύθυνση του σεναρίου, η διάρκεια κάθε ιστορίας - από εδώ και πέρα ​​σε αυστηρή συνέχεια - αλλά πάνω απ 'όλα αλλάζει τον Mister No ως χαρακτήρα μετατρέποντας την σειρά σε πιο ωμή και ώριμη. Ο Luigi Mignacco και ο Roberto Diso δημιούργησαν μία ιστορία που όχι μόνο ανανέωσε τον τίτλο, αλλά τον εκσυγχρόνισε.

■ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ/ RITORNO A NEW YORK – L’OMBRA DEL NEMICO
Σενάριο Luigi Mignacco - Σχέδιο Roberto Diso
Σελίδες 188 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No #258-259 [11-12/1996]
Εδώ ολοκληρώνεται ουσιαστικά ένα μεγάλο κεφάλαιο των ιστοριών του Mister No, ο οποίος μετά από είκοσι χρόνια επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, και την αναμετριέται με τον αμείλικτο Ιάπωνα αντίπαλό του, τον οποίο τον δεσμεύει ένα ξεχασμένο πολεμικό επεισόδιο, με τη μαφία και τη CIA να είναι θεατές. Μια απόλυτα επιτυχημένη ιστορία, συγχρονισμένη, γεμάτη δράση και σασπένς, στην οποία όλες οι εκτάσεις που έχουν σπαρθεί στα προηγούμενα τεύχη είναι ξανά μαζεμένες. Ο Roberto Diso καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία να αποδώσει το πρόσωπο του Μεγάλου Μήλου στα τέλη της δεκαετίας του '50.

■ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΟΡΟ / L’ULTIMA FRONTIERA
Σενάριο Michele Masiero Σχέδιο Domenico & Stefano Di Vitto
Σελίδες 94 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No #295 [12/1999]
Ο James Mulligan, ο γιος ενός φίλου του Mister No, Phil, έρχονται στο Manaus το 1999 για να αναπολήσουν τα βήματα του Jerry Drake. Με περισσότερο γκρίζα μαλλιά, 70άρης πλέον, αλλά ακόμα καλά συγκροτημένος, ο Τζέρυ θα δείξει στο παιδί το νέο πρόσωπο του Αμαζονίου, που γι 'αυτόν αποτελούν την ζωή του… Μία συγκινητική ιστορία, που μπορεί να σε κάνει να κλάψεις… Στην ιστορία βλέπουμε τον ήρωά μας να γιορτάζει το Millenium το 2000 στον Αμαζόνιο με τον Έσε-Έσε. Είναι η τελευταία χρονολογικά ιστορία του ήρωα.

■ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ / UNA NUOVA VITA
Σενάριο Guido Nollita Σχέδιο Roberto Diso
Σελίδες 84 (Α/Μ)
Πρώτη δημοσίευση Mister No #379 [12/2006]
Κάπου εδώ όλα τελειώνουν… Μια τελευταία, βροχερή νύχτα στη Μανάους. Η βροχή πέφτει και, στις νότες του «My Happy Valentine», ο Μίστερ Νο αποχαιρετά τους φίλους του για πάντα. Στο πρώτο φως της αυγής, ο Τζέρυ Ντρέηκ  θα ανεβεί στον Πάιπερ του, θα απογειωθεί και θα κοιτάξει από ψηλά μια πόλη που έχει πλέον γίνει αγνώριστη, θα κατευθυνθεί προς νέους ορίζοντες, νέες συναντήσεις... μια νέα ζωή! Ένα συγκινητικό αντίο του ήρωα στους αναγνώστες που επί 31 χρόνια τον ακολουθούσαν κάθε αρχές του μήνα. Ο Sergio Bonelli γράφει αυτό το αντίο, και με αυτή την ιστορία λέει αντίο και στο συγγραφικό του έργο, καθώς είναι η τελευταία ιστορία που έγραψε. Πάρα πολλοί Ιταλοί αναγνώστες δάκρυσαν με αυτή την ιστορία, και για αυτό και θεωρείται κορυφαία...

ΙΩΝΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου